Line-up

Gert-Jan Segers

Gert-Jan Segers is sinds 2015 voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Hij is een van de grondleggers van het kabinet Rutte-3, waarin de ChristenUnie een plaats heeft gekregen.

Gert-Jan Segers is sinds 2015 voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Hij is een van de grondleggers van het kabinet Rutte-3, waarin de ChristenUnie een plaats heeft gekregen. Voor zijn politieke werkzaamheden heeft Gert-Jan als zendeling in Egypte gewoond en heeft hij enkele romans gepubliceerd. Gert-Jan is een gedreven persoon die zich hard maakt voor groepen aan de rand van de samenleving. Hij zet zich onder meer in voor ouderen, vluchtelingen en slachtoffers van mensenhandel, zoals prostituees. In de politieke strijd zoekt Gert-Jan de verbinding, ook met politici waarmee samenwerking niet voor de hand ligt. “Het is belangrijk hoe je de boodschap overbrengt. Oneliners zijn populair, maar leveren niets op dan polarisatie.” Wij zien uit naar zijn verhalen op BOOST!

Het Vreemdelingen-Collectief

Het VreemdelingenCollectief brengt liedjes die verblijden, vertroosten en verbinden.

Het VreemdelingenCollectief brengt liedjes die verblijden, vertroosten en verbinden en mag zich verheugen in een groeiende belangstelling en schare fans. Na het debuut ‘Niemandsland’, dat werd verwelkomd met enthousiaste reacties, lovende recensies en een Zilveren Duif, ging de band op tournee. Nu is de band terug met ‘In de verte’. Een hoopvol en eerlijk album. Verwacht poëtische teksten, gevarieerde arrangementen en een boel muzikaliteit. Bezielende en verrassende pop van eigen bodem.

De Rechtstaat

Samen vormen Michaël Gabriël (rapper) & Chesron Sminia (zanger) het vrolijke duo “De Rechtstaat”.

Samen vormen Michaël Gabriël (rapper) & Chesron Sminia (zanger) het vrolijke duo “De Rechtstaat”. Met een combinatie van vlotte, elektronische beats, kekke outfits en woorden vól leven weten ze er iedere keer weer een geweldige belevenis van te maken. Of het nu gaat om een optreden op een jongerenavond, een showcase op een festival of een avondvullend programma in de plaatselijke soos: De Rechtstaat staat garant voor een onvergetelijke avond. Dus, zorg dat je 21 mei Rechtstaat!

Pieter Omtzigt

De komst van Pieter was al even bekend, omdat hij ambassadeur is van ons festival!

De komst van Pieter was al even bekend, omdat hij ambassadeur is van ons festival! Vorig jaar was Pieter aanwezig als gast en tevens heeft hij toen een meet&greet met lokale ondernemers gehad. Dit jaar hoopt hij er ondanks zijn drukke politieke agenda weer bij te zijn!

Eastville

De muzikanten van Eastville hebben ruimschoots hun muzikale sporen verdiend. [lees snel verder]

De muzikanten van Eastville hebben ruimschoots hun muzikale sporen verdiend. De paden hebben elkaar geregeld gekruist in de (inter)nationale muziekscene. Maar toch was er nog één droom niet vervuld: met elkaar de studio in! Het recept is eenvoudig: voeg gevoelige snaren, bakken jeugdsentiment, countryblues en wijn toe, met een snufje humor voor de afdronk. Vervolgens met veel ziel, avonden (nachten) diverse instrumenten & stembanden beroeren. De opnames even laten reizen van de Enschedese studio van Andre Bijleveld naar de Amersfoortse Groovity Studio van Wilkin de Vlieger. Dan nog even afmixen en ziedaar: Eastville was een feit.

Eastville is: Suzanne van der Velde - vocals | Andre Bijleveld - hammond | Denise Brand - piano & vocals | Arend Jansen - gitaar | Mark Dekkers - bas & contrabas | Wilkin de Vlieger - drums

Jonny & the Jazzuits

Lees snel meer over deze heerlijke Jazz-band!

Swing, jazz & gospel zorgen op zichzelf al vaak voor een muzikaal feest, maar combineer ze en je krijgt het handelsmerk van Jonny & the Jazzuits; aanstekelijke muziek die het beste uit deze stijlen en de positieve, inspirerende gospelboodschap samenbrengt. Dit jaar dus ook jazzmuziek op BOOST!

Familie Heijkoop.

Hanneke Hakkers, ook wel bekend als familie Heijkoop [lees snel verder]

Muziek is iets wat altijd centraal staat in huize Heijkoop. Vader Bert, dochter Hanneke en zoon Wilbert maken al vele jaren samen muziek. Ze hebben afzonderlijk van elkaar al heel wat ervaring op gedaan in verschillende bands. Samen spelen ze opwekking en gospelmuziek. En schrijven ze daarnaast ook hun eigen nummers. Dit zijn voornamelijk luisterliedjes over de moeilijke, mooie of ingewikkelde dingen in het leven.

Heartbeat Worship

Tijdens de dienst willen we God prijzen onder begeleiding van deze talentvolle band [lees snel verder]

Wij zijn super blij dat de Heartbeat Worship Band meewerkt aan de dienst van BOOST! Heartbeat Worship is niet maar één band, maar een heel team van aanbidders. Als team willen ze jou uitdagen om in alle eerlijkheid God te aanbidden. Als een uiting van je hart, durven te komen zoals je bent. Deze band speelt onder andere muziek uit Opwekking, van Kees Kraayenoord en zelfgeschreven nummers. Dit wordt een hele toffe opening van BOOST 2018!

Joke Buis

De beste liedjes worden een deel van je leven. [lees snel verder]

De beste liedjes worden een deel van je leven. En ze hebben generaties lang zeggingskracht. Joke Buis ondervond het vier jaar geleden aan den lijve met haar ‘Johannes de Heer Studio Sessies’. De liedjes bleken veel meer te zijn dan een persoonlijk getuigenis uit het leven van de zangeres. De talloze reacties op de cd en de drukbezochte concerten maakten duidelijk dat oude kerkliederen geliefd zijn gebleven bij oudere generaties en nog steeds ontdekt worden door nieuwe generaties. In 2017 bracht Joke een kerst-CD uit met hertaalde kerstliederen. De sfeervolle ‘Kerst bij Joke Tour’ was een van de hoogtepunten voor Joke en haar band. Tijdens de tour ontstond het idee om verzoeknummers te gaan spelen. Met dat gegeven pakt Joke in juni 2018 door met de concertreeks ‘Op Verzoek’.

My Parable

[lees snel verder]

Gewapend met 2 gitaren, een basgitaar, drums, toetsen en een gemiddelde schoenmaat van 43, is My Parable een band met een missie. God is niet saai, het evangelie van Jezus is voor vandaag de dag, voor nu! Let's Rock!

Kindertheater Simon en Zo

Kindertheater Simon en Zo worden gespeeld door Harrie Nijhof en Fredie Nijhof-Agteres. Ze geven samen al jaren voorstellingen in binnen en buitenland.

Speciaal voor alle kids hebben wij een theaterprogramma van Simon en Zo! In deze speciale kindervoorstelling spelen ze met hulp van de kinderen zelf een eigentijdse versie van de ‘Barmhartige Samaritaan’. De kinderen worden er op verschillende manieren bij betrokken. Ze zingen, ze bewegen, ze dansen. Sommige kinderen spelen ook mee in het verhaal. Als medereizigers, als rovers, als politieagent, als burgemeester, als bavianen en al wat er tijdens het spel nog meer naar voren kan komen in de voorstelling ‘De Barmhartige Baviaan’.

Old School Praiseband

God prijzen met Old School Praiseband op het hoofdpodium! [lees snel verder]

Deze praiseband met voornamelijk leden uit Vriezenveen gaat als de Old School Praiseband door het leven, met een knipoog naar een aantal ‘oudere jongeren’ die deel uit maakt van deze gelegenheidsband. Met onder andere Adrie Klöne (ex-bassist van de Ronduit Praiseband), Joost Visser, Bertran Minkjan, Hieke Aman en Gido Drent belooft het een muzikaal spektatkel te worden. Volle bak meezingen en swingen op de Main Stage!

Paul Cherryseed

Troubadour Paul Cherryseed zingt sinds 2011 hartverscheurende, hoopvolle, vruchtbare, verlossende of vrolijke folksongs.

Troubadour Paul Cherryseed zingt sinds 2011 hartverscheurende, hoopvolle, vruchtbare, verlossende of vrolijke folksongs. Onder andere op straat, in gevangenissen, cafés, festivals, gemeenschappen, kerken en huiskamers. Overal waar hij komt wil hij het tot een thuis maken. Na ‘The Desert, The Dew & The Dawn’ kwam in 2016 zijn tweede meer dansbare album uit, ‘The Story of Saint Anonymous’. Ritmische folkliedjes met een gospelswing over o.a. vluchtelingen, onschuldige gevangenen, een oude monnik en Schotland. Op het BOOST Festival zingt en speelt hij samen met zijn geliefde Ilsa da Sanfona op accordeon.

Bertine Ketelaar

#Connect! Laat de creative geest de vrije loop en maak samen met Bertine een mooi kunstwerk op doek.

Bertine Ketelaar woont in Vriezenveen en heeft God als scheppende inspiratiebron! “Ik weet vooraf niet wat ik ga schilderen. Ik laat het los en laat mij leiden. Het is heel bijzonder en vaak ontroerend te zien wat er dan ontstaat”. Tijdens het festival zal Bertine samen met jou - de bezoeker - een groot BOOST schilderij maken van 3 bij 2 meter. Hoe gaaf is dat! Wij zijn erg benieuwd naar jullie creatieve skills

Patrick Brandes

“Muziek met een lekker jazzy reggae sausje en een paar andere invloeden. In elk geval klinkt het heel goed. De zanger heeft een folk-stem, iets wat je zelden hoort in reggae muziek, maar op een of andere manier werkt het. Het is een mooi, fragiel, eerlijk en uniek geluid en de teksten zijn goed.”

Patrick Brandes is een bekende singer-songwriter die opgroeide in Nederland. Via o.a. Wales, Zuid Afrika en Belgie woont hij nu in Paisley, Schotland. Hij staat zowel bekend om zijn unieke krachtige stemgeluid als om de kwaliteit van zijn liedjes. Hij zingt graag over zijn ontmoetingen met mensen tijdens zijn vele muzikale zendingsreizen over de wereld. Extra bijzonder aan dit optreden is het feit dat de zanger-gitarist zich speciaal voor deze gelegenheid zal laten begeleiden door pianist Jan van Nespen. Een concert om naar uit te kijken!

Robbert-Jan Perk

RObbert-Jan komt spreken tijdens de dienst in de ochtend

Robbert-Jan zal de openingsdienst van BOOST dit jaar leiden! “Ik, Robbert-Jan Perk, zie er naar uit om velen van jullie te mogen ontmoeten op 2e Pinksterdag in Den Ham. Als de Heilige Geest in je leven gaat werken, dan krijgt je geloofsleven echt een Boost. Ik verlang daar zelf ook altijd naar dat dit gebeurt. Ik spreek graag over de Here Jezus en wat hij persoonlijk voor ons kan betekenen. Bid jij ook mee dat het BOOST festival rijk gezegend zal worden?! Ik ben predikant in Hulsen-de Kruidenwijk en actief in de gebedsbeweging. We hebben een gezin met vier grote kinderen en we houden veel van Zweden.”

Kids area

BOOST is een plek voor het hele gezin. Ook voor kinderen hebben we een apart, uniek programma!

Dit jaar wordt ons kinderplein maar liefst 2 keer zo groot! Uiteraard gaan we weer volop knutselen, schminken, spellen spelen en nog veel meer lol maken! We hebben daarnaast een speciaal kindertheater en een ballonnenclown! Kom dus met je hele gezin naar BOOST om samen een toffe tijd te hebben! We willen u graag op de hoogte brengen van de regels omtrent de kids area. Bekijk deze hier: Ga naar huisregels kids area!

AMO Programme

#connect [lees snel verder]

De familie Bosch noemt Nederland het vaderland en Ghana hun moederland. Als oprichter van het AMO Programme zijn zij nauw verbonden met dit West-Afrikaanse land, de cultuur en de mensen. Momenteel wonen Henk en Joa zelfs in de hoofdstad Accra, waar zij een guesthouse runnen. Op BOOST komen ze met hun gezin een presentatie geven over AMO. Deze organisatie streeft ernaar de kwaliteit van educatie te verbeteren door lesmaterialen te ontwikkelen en te verspreiden.

THdV Prostitutie: Het echte verhaal

Het echte verhaal over prostitutie door Simone Schoemaker

Wat gebeurd er nou echt in de wereld van de prostitutie? We nemen je mee in het verhaal van Nicki, Monica en andere vrouwen uit de Rosse buurten. Wat maken zij mee en hoe komen ze daar eigenlijk terecht? En, belangrijker nog, wat hebben zij nodig om uit te stappen en hun leven weer op te bouwen? Want dat is een stuk ingewikkelder dan het lijkt. Ontmoet bijzondere vrouwen en laat je inspireren om in actie te komen tegen (gedwongen) prostitutie.

THdV Workshop: Weerbaarheid

Workshop weerbaarheid door Simone Schoemaker van THdV

Hoe weerbaar ben jij? Kan jij goed je grenzen aangeven? Dit heeft alles te maken met het aanvaarden van jezelf, je eigenwaarde en gedachten over jezelf. Een positief zelfbeeld en een goed gevoel van eigenwaarde maken je weerbaar! Tijdens deze workshop leren we hoe we grenzen bepalen en wat nodig is om deze te bewaken. En hoe hou je rekening met grenzen van de ander? Het blijft niet bij theorie alleen, we gaan ook aan de slag met praktische oefeningen en tips. Kom maar op!

UP4S Drumworkshop

Vorig jaar was dit kinderkoor uit Oeganda ook al aanwezig op BOOST. Dit jaar laten ze weer van zich horen om geld op te halen voor hun dorp.

Na het succes van vorig jaar komt het Oegandese kinderkoor dit jaar weer naar BOOST! Uiteraard zullen ze zelf van zich laten horen door middel van zang en dans, maar dit jaar gaan ze ook drumworkshops geven! Altijd al djembé willen leren spelen? Zorg dan dat je dit jaar naar BOOST komt!

THdV Spreker: Wie zie jij? - door Gert Hutten

Directeur van THdV op BOOST!

Wie zie jij als je naar een prostituee kijkt? Wie zie jij als je naar een zwerver kijkt of een verslaafde? Hoe ga je om met hun gebrokenheid en hoe ging Jezus eigenlijk met hen om? Als je omgaat met kwetsbare mensen kom je heel dicht bij het hart van Jezus. Hij identificeert Zich met hen. Zij weerspiegelen in al hun gebrokenheid iets van Zijn pure liefde. Laat je inspireren door Zijn voorbeeld! Gert is een bevlogen spreker. Zijn achtergrond als theoloog en als bedrijfskundige maken dat hij een prachtige visie heeft op het zichtbaar maken van Jezus en het brengen van vrijheid aan de meest kwetsbare groepen in onze samenleving. Werk, ondernemerschap, hulpverlening en relatie staan hierin centraal.

‘Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de minsten van Mijn broers of zussen, dat hebben jullie voor Mij gedaan.’ Jezus in de Bijbel, Mattheüs 25 vers 40

THDV Concert - door Ronald Koops

#music laat je inspireren door Ronald Koops

Ronald zal een kort concert geven met als leidraad zijn CD ‘Herademen met de psalmen’. Er wordt een bijzondere reis gemaakt langs de rauwheid en hoop die we zien in zowel de Psalmen als in het werk van THDV. Tijdens het concert wordt er aandacht besteed aan de gebrokenheid die we zien in de levens van kwetsbare mensen en de hoop die we in Jezus’ naam mogen brengen. Ronald is bij een breed publiek bekend en geliefd om zijn prachtige moderne vertolkingen van de psalmen. Daarnaast is Ronald hoofdredacteur van De Oogst, het magazine van THDV dat inspireert om als christen te leven en te getuigen.

Wandeling

Hoe heerlijk is het om tijdens een druk festival heerlijk de rust op te zoeken in een wandeling. Daarom organiseren we een wandeling door de bosrijke omgeving van Den Ham

BOOST wordt gehouden bij de Zandstuve, direct gelegen aan het Zandstuvebos! Een prachtige bosrijke omgeving, waar wij natuurlijk maar al te graag gebruik van maken! 2 van onze vrijwilligers organiseren weer een mooie wandeling, met dit jaar als thema ‘in vuur en vlam’. Vuur verwarmt, vuur verspreidt, vuur moet aangestoken worden, vuur geeft licht.. Dit wordt wederom een inspirerende wandeltocht!

Meet & greet met vluchtelingen

Lees snel meer over deze toffe activiteit

In Twenterand wonen veel vluchtelingen, o.a. uit Syrië. Zij proberen allemaal om hier een nieuw bestaan op te bouwen. Ken je hen? En ken je hun verhalen? We organiseren een vast moment in ons programma om van elkaar te leren. Ingrediënten: zelfgemaakte hapjes, dans, ontmoeting en een denktank. Wij hopen natuurlijk dat er mooie en duurzame contacten ontstaan!


Meer weten over BOOST?

Houd onze Facebook in de gaten voor de eerste updates